Vypočuli letového inžiniera, ktorý prežil haváriu pri Jaroslavli

NETKY.SK • 23 September 2011, 17:00 • 2 min
Vypočuli letového inžiniera, ktorý prežil haváriu pri Jaroslavli

Vypočuli letového inžiniera, ktorý prežil haváriu pri Jaroslavli

slovakia

left justify in out

img

Špecialisti z Medzištátneho leteckého výboru (MAK), vyšetrujúci haváriu lietadla pri ruskom Jaroslavli, dnes po prvý raz vypočuli letového inžiniera Alexandra Sizova. 
Sizov, ktorý jediný nešťastie zo 7. septembra prežil, poprel, že by lietadlo počas osudného letu malo technické problémy. 
"Zástupcovia technickej komisie MAK vypočuli letového inžiniera. Ako uviedol, nemá žiadne informácie o tom, že by došlo k poruche zariadení lietadla, či už počas predchádzajúceho letu, alebo bezprostredne pred a v priebehu neúspešného letu," uviedol pre ruskú agentúru Interfax zdroj z MAK. 
Sizov tiež oboznámil vyšetrovateľom s tým, akým spôsobom boli v lietadle rozmiestnení pasažieri a kde bola naložená batožina. Manažéri a tréneri tímu Lokomotiv Jaroslavľ podľa neho sedeli v prednej časti lietadla, hráči cestovali v strede, zatiaľ čo väčšina batožiny sa nachádzala v zadnej batožinovej sekcií stroja. 
Lietadlo Jak-42 prevážajúce hokejistov klubu Lokomotiv Jaroslavľ sa zrútilo bezprostredne po štarte z miestneho letiska Tunošna. Následkom nehody zahynulo sedem členov posádky a všetkých 37 cestujúcich, vrátane slovenského hokejistu Pavla Demitru.
Vyšetrovania nehody sa ujal MAK, čo je orgán dozerajúci na civilnú leteckú dopravu v krajinách Spoločenstva nezávislých štátov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies