FOTO a VIDEO Vypočujte si zvuk beštiálneho Bugatti Vision GT

NETKY.SK • 24 September 2015, 19:04 • 2 min
FOTO a VIDEO Vypočujte si zvuk beštiálneho Bugatti Vision GT

FRANKFURT – Fanúšikovia superšportov a motoristickí našenci už netrpezlivo očakávali autosalón vo Frankfurte, kde Bugatti avizovali prekvapenie. Namiesto očakávaného Chironu, ktorý bude predstavený až v Ženeve 2016, automobilka predstavila závodný Bugatti Vision GT.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Polyphony Digital Inc, ktorá vytvorila populárnu videohru Grand Turismo už v minulosti oslovila niekoľko výrobcov športových áut, či by ich dizajnéri nevyvinuli nejaké futuristické superšporty, ktoré by boli len vo virtuálnom svete.

 

 

Bugatti však zašlo ďalej a prisľúbilo, že na IAA vo Frankfurte privezie rovnako vyzerajúce skutočné auto. Čo sľúbili, to aj splnili a nádherný superšport predstavili návštevníkom autosalónu v celej jeho kráse. Objavili sa však aj špekulácie, že auto je len akási nepojazdná maketa, aj keď vyzerá reálne. Má všetko, čo auto potrebuje k jazde, ale vyzerať, že jazdí a naozaj jazdiť je veľký rozdiel. Na priloženom videu je však jasne vidieť, že auto je skutočné a poháňa ho osemlitrový motor W16.

 



Bugatti ešte pred oficiálnym predstavením zverejnilo sadu fotografií tohto nádherného stroja s komentárom, že "dizajn tohto virtuálneho superšportu je oslavou pretekárskej histórie Bugatti a je založený na najmodernejších technológiách v motošporte."

 

Už na prvý pohľad nás na aute upútali obrovské "plutvy", ktoré sú dôležitým aerodynamickým prvkom Vision GT. Tá stredová je inšpirovaná ikonickým strojom Type 57SC Atlantic, avšak podobné nájdeme aj po stranách vozidla. Dôležitým aerodynamickým prvkom je aj zadné krídlo, ktoré má v sebe zabudované klapky a upravujú prúdenie vzduchu podľa toho, či je potrebný prítlak alebo maximálna rýchlosť.

 

img

Podobné klapky sú aj na podvozku Vision GT, ktoré prispievajú k celkovej stabilite auta. Obrovské otvory po stranách karosérie pomáhajú odvádzať horúci vzduch z motorového priestoru. Auto je poháňané osemlitrovým motorom W16, ktorý prenáša neznámy výkon na všetky štyri kolesá.

 

img

Interiér vozidla je počalúnený špeciálnym jemným semišom, z ktorého sa vyrábajú aj topánky pilotov Formuly 1. Tento materiál bol v interiéry použitý vôbec prvýkrát okrem sedadiel je ním potiahnutý aj volant. V kabíne nájdeme však aj matný karbón. Ďalej tu nájdeme dva displeje, jeden klasický a druhý na volante.

 

img


Tento jedinečný koncept sa však do výroby takmer s určitosťou nedostane a zajazdiť si tak na ňom budete môcť jedine vo videohre Grand Turismo, pre ktorú Vision GT vzniklo. Možno však niektoré technické aspekty z Vision GT uvidíme aj v novom Bugatti Chiron.

 

Zatiaľ si však zatvorte oči a vychutnajte si ten beštiálny zvuk osemlitrového motora, ktorý je jediným svojho druhu...




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies