Výpisy z listu vlastníctva možno vybaviť na každej z 300 vybraných pôšt

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 12:02 • 2 min
Výpisy z listu vlastníctva možno vybaviť na každej z 300 vybraných pôšt

BRATISLAVA - Na každej z 300 vybraných pôšt na Slovensku si majitelia nehnuteľností už môžu vybaviť výpis z listu vlastníctva, ak ho potrebujú na právne účely. Napríklad ako prílohu ku kúpnej či darovacej zmluve pri ich vklade do katastra nehnuteľností. Tieto pošty ako Integrované obslužné miesta občana (IOMO) vydávajú na počkanie aj výpis z Obchodného registra na právne účely a výpis a odpis z Registra trestov.

slovakia

left justify in out

"Výpis z listu vlastníctva, ktorý slúži na právne účely, poskytujeme bez ohľadu na polohu nehnuteľnosti. Na vybranej pošte sa dá vybaviť zo všetkých katastrálnych odborov okresných úradov na Slovensku. V praxi to znamená, že si náš klient môže napríklad na pošte v Bratislave vybaviť výpis k nehnuteľnosti, ktorá sa nachádza v Banskej Bystrici," objasnila hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová. O službu treba požiadať priamo na pošte, ktorá je v systéme IOMO. "Klienti si nemusia pamätať ani číslo listu vlastníctva, pracovník im pomôže s jeho identifikáciou," ubezpečila.

 

Výpisy z listu vlastníctva pošty vydávajú na počkanie za niekoľko minút po vyžiadaní alebo na ďalší pracovný deň. Doručujú ich alebo o vybavení môžu informovať prostredníctvom sms či emailu a zákazník si ich vyzdvihne na pošte.

"Služby sú elektronické, poskytujeme ich z jedného miesta, občan tak ušetrí cestovné náklady a čas, ktoré by inak potreboval na vycestovanie do krajského alebo okresného mesta, aby si danú službu vybavil na viacerých úradoch. Takto si tieto služby môže vybaviť priamo na svojej pošte, pod jednou strechou," popísala výhody služieb pošty jej hovorkyňa.

 

Za výpis z listu vlastníctva sa platí osem eur a za každé ďalšie vyhotovenie na základe jednej žiadosti dve eurá. Výpis z Registra trestov a odpis z Registra trestov stojí na pošte 6 eur a každé ďalšie vyhotovenie na základe jednej žiadosti dve eurá. Za výpis z Obchodného registra sa platí 3,90 eura a za každé ďalšie vyhotovenie na základe jednej žiadosti 3,50 eura.

 

Kompletný zoznam pôšt, ktoré výpisy poskytujú, je uvedený na webovej stránke pošty www.posta.sk.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona