Výpisy a odpisy z registra trestov bude možné vybaviť na 600 poštách

NETKY.SK • 28 Október 2015, 15:30 • 2 min
Výpisy a odpisy z registra trestov bude možné vybaviť na 600 poštách

BRATISLAVA - Slovenská pošta zvyšuje dostupnosť elektronických služieb štátu.

slovakia

left justify in out

V priebehu novembra pribudne ďalších 300 vybraných pôšt, na ktorých bude poskytovať výpisy a odpisy z registra trestov. Spolu ich tak bude už 600. Novinkou bude aj výhodnejšia cena. Klienti si túto službu vybavia na poštách za 3,90 eura oproti súčasným šiestim eurám. Od 1. novembra 2015 zároveň prokuratúry prestávajú vydávať výpisy a odpisy z registra trestov. Výnimkou bude len pracovisko Registra trestov Generálnej prokuratúry (GP) SR na Kvetnej ulici v Bratislave. TASR informovala Stanislava Pondelová, hovorkyňa Slovenskej pošty, a.s.

 

„Prokuratúry od 1.11.2015, okrem Registra trestov Generálnej prokuratúry SR na Kvetnej 13 v Bratislave, už nebudú vybavovať žiadosti o výpis alebo odpis z registra trestov, pretože sa významne rozširuje počet pracovísk Integrovaných obslužných miest občanov (IOMO), kde občania budú môcť získať výpis alebo odpis registra trestov,“ vysvetlila dôvod tejto zmeny hovorkyňa GP Andrea Predajňová.

 

Výpisy a odpisy z registra trestov, ktoré aj naďalej zabezpečuje Generálna prokuratúra SR, budú poskytovať pracoviská IOMO na 600 vybraných pobočkách Slovenskej pošty po celom Slovensku.

 

IOMO navyše poskytujú aj ďalšie služby, ktorých rozsah sa bude postupne rozširovať. „Máme bohaté skúsenosti s poskytovaním služieb v spolupráci s verejnou správou a prostredníctvom našej rozsiahlej pobočkovej siete sa ich snažíme maximálne priblížiť občanom, verejnému aj súkromnému sektoru. Už teraz pošty vydávajú 85 percent všetkých výpisov a odpisov z registra trestov, čo je dôkazom toho, že to vieme robiť a občania vedia, že túto službu vybavia aj na poštách,“ povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker.

 

Ak má občan záujem o výpis alebo odpis z registra trestov, požiada o službu na IOMO pracovisku a predloží občiansky preukaz. Všetky ostatné formality vybaví zamestnanec IOMO a výpis z registra trestov dostanete na počkanie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies