Vypestujte si doma bylinky

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 11:00 • 2 min
Vypestujte si doma bylinky

BRATISLAVA - Túžite po čerstvých voňavých bylinkách, dopestovaných za oknom, no vaše pestovateľské pokusy zakaždým stroskotali? Postupujete podľa našich rád.

slovakia

left justify in out

Pestovanie byliniek v dome, byte je samozrejme iné ako pestovanie v záhradke, preto musíte vedieť zopár základných pravidiel ako na to.  

 

Tak ako kvety aj bylinky je možné pestovať v črepníkoch v byte či na balkóne. Rozhodne však bylinky nesaďte do pôdy ktorú ste si nakopali niekde na záhradke. Treba kúpiť kvalitný substrát. Črepník do ktorého ideme bylinku zasadiť musí mať na dne dierku, ktorou odtečie prebytočná zálievka, alebo naopak, nasaje vodu.

 

Na dno črepníka nasypeme kamienky, na ne substrát a zasadíme rastlinku. Je len na Vás či ju vypestujete zo semienka, alebo si kúpite hotovú priesadu.

 

Bylinky pestujeme vo svetlom okne, podľa možnosti orientovanom na východ, cez zimu na juh. 2x mesačne použite hnojivo, no prvý krát až 4 týždne po zasadení.

 

Vhodnými bylinkami sú levanduľa, rozmarín, šalvia, pamajorán, bazalka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies