Vypestujte si bylinky aj v zime.

NETKY.SK • 4 Február 2013, 08:46 • 2 min
Vypestujte si bylinky aj v zime.

Vypestujte si bylinky aj v zime. Môj dom Vypestovať si bylinky v črepníku na parapete kuchynského okna nie je problém ani v zime.

slovakia

left justify in out

imgVypestovať si bylinky v črepníku na parapete kuchynského okna nie je problém ani v zime. Dôležitá je starostlivosť a podmienky. Zvlášť pozor dajte pri výbere zeminy. Nepoužívajte rašelinu, v nej bylinky rýchlo prerastajú a strácajú chuť. Namiešajte zeminu s pieskom v pomere 2:1. Semienka položte na zeminu asi 2 cm od okraja črepníku, nasypte znovu tenkú vrstvu zeminy, pokropte a nechajte ich vyklíčiť. Nepreháňajte to so zalievaním, nepoužívajte hnojivá. Veľmi dôležitým faktorom je dostatok svetla, preto bylinky pestujte na oknách otočených smerom na východ a juh. Bylinky okrem chuťových vlastností a vône majú aj liečivé účinky a sú zdrojom vitamínov. V chladných zimných dňoch si z nich môžete pripraviť chutný horúci čaj.

Zdroj: autor redakcia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies