Vypátrali a zadržali muža, ktorý polial horľavinou a zapálil bezdomovcov

NETKY.SK • 1 August 2018, 19:43 • 2 min
Vypátrali a zadržali muža, ktorý polial horľavinou a zapálil bezdomovcov

BERLÍN - Podozrivého z útoku na dvoch bezdomovcov na železničnej stanici Berlin-Schöneweide v noci na 23. júla zadržala nemecká polícia. Informovala o tom podľa internetového serveru rbb24.de prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja došlo k zadržaniu podozrivej osoby, ktorá čelí dôvodnému podozreniu z trestného činu dvojnásobného pokusu o zabitie, v utorok v mestskej časti Köpenick. Zatykač na muža vystavili už 26. júla, odvtedy bol podozrivý na úteku.

 

Podľa hovorcu prokuratúry v Berlíne Martina Steltnera doterajšie vyšetrovanie ukázalo, že sa pravdepodobný páchateľ dostal na stanici najskôr do verbálneho sporu s jedným z bezdomovcov, na čo ho policajti vykázali z jej priestorov. V spoločnosti inej, zatiaľ neidentifikovanej osoby potom kúpil na čerpacej stanici benzín a zrejme z pomsty polial ním oboch spiacich bezdomovcov, ktorých následne zapálil.

 

Jednu z obetí, 62-ročného muža, lekári medzičasom tak dali dokopy, že bude môcť kliniku opustiť v nasledujúcich dňoch. Zdravotný stav mladšieho z dvojice, 47-ročného muža, zostáva však naďalej kritický.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies