Výpadok prúdu postihol väčšinu krajiny vrátane metropole Nairobi

NETKY.SK • 6 August 2016, 15:52 • 2 min
Výpadok prúdu postihol väčšinu krajiny vrátane metropole Nairobi

NAIROBI - Väčšina afrického štátu Keňa sa dnes na niekoľko hodín ocitla bez elektrickej energie.

slovakia

left justify in out

Rozsiahly výpadok nastal okolo 5.30 h miestneho času (4.30 h SELČ) a podľa distribučnej spoločnosti Kenya Power ho spôsobilo zlyhanie hlavného elektrického vedenia, ktoré zásobuje aj metropolu Nairobi.

 

"Stretli sme sa s technickým problémom, ktorý viedol k vypnutiu nášho hlavného vedenia... v dôsledku toho došlo k výpadkom prúdu vo väčšine krajiny, " vyhlásila podľa agentúry Reuters spoločnosť Kenya Power.

 

Dodávku elektrického prúdu sa okolo poludnia miestneho času (asi 13.00 h SELČ) podarilo spoločnosti obnoviť vo väčšine kenských provincií vrátane hlavného mesta. Badateľné sú momentálne už len drobné výpadky.

 

Výpadky elektrického prúdu sú v Keni pomerne časté. Môžu za to do značnej miery starnúce energetické siete ako aj nedostatočná výrobná kapacita. Mnohé firmy v Nairobi aj v ďalších veľkých kenských mestách disponujú práve z týchto dôvodov vlastnými záložnými generátormi.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona