Výpadok elektriny ochromil tretinu Vietnamu

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 14:33 • 2 min
Výpadok elektriny ochromil tretinu Vietnamu

HANOJ- Neopatrný operátor žeriavu spôsobil rozsiahly výpadok elektriny, ktorý postihol asi tretinu územia Vietnamu, vrátane najväčšej mestskej aglomerácie Ho Či Minovho Mesta s vyše šiestimi miliónmi obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Zhruba desaťhodinový náhly výpadok zaznamenali v 22 zo 63 provinciách v južnej časti krajiny, čo po vypnutí semaforov vyvolalo chaos a dopravné zápchy na uliciach tamojších miest. 

Narušené bolo aj fungovanie škôl, nemocníc a firiem. Prerušiť výrobu museli desiatky potravinárskych a odevných tovární, zatiaľ čo iné zapli náhradné generátory. Vzniknuté škody sa odhadujú na 700.000 dolárov. 

Podľa vietnamských novín Thanh Nien News prerušenie dodávok prúdu spôsobil vodič žeriavového vozidla, ktoré prevážalo desať metrov dlhý strom. Pri skladaní vodič zavadil nákladom o hlavné severo-južné diaľkové vedenie v provincii Binh Duong, pričom utrpel ľahší elektrický šok.  

Podľa agentúry AP celá udalosť poukazuje na slabosť vietnamskej elektrickej sústavy a na potrebu jej modernizácie. Prípadných zahraničných investorov však odrádzajú nízke ceny energií a s nimi súvisiace obavy o návratnosť vynaložených prostriedkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies