Výpadok elektriny narušil prevádzku amsterdamského letiska Schiphol

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 09:47 • 2 min
Výpadok elektriny narušil prevádzku amsterdamského letiska Schiphol

AMSTERDAM - Amsterdamské letisko Schiphol v nedeľu skoro ráno dočasne uzavreli po tom, ako rozsiahly výpadok elektriny zasiahol celú prevádzku jedného z najrušnejších letísk v Európe.

slovakia

left justify in out

Úrady uzavreli cesty i železničnú dopravu na Schiphol okolo 5.00 h, aby "zaistili bezpečnosť cestujúcich", oznámilo letisko na okraji holandskej metropoly. Počas výpadku nebolo možné vybavovať pasažierov pred odletmi a hlavné haly boli preplnené čakajúcimi ľuďmi, informovala agentúra Reuters.

 

Hoci po obnovení dodávok elektriny príjazdové cesty okolo 6.30 h znova otvorili, hovorca letiska upozornil, že "vážne dôsledky" incidentu pre leteckú dopravu budú počas dňa pretrvávať. Pasažieri sa musia pripraviť na meškania i rušenie letov.

 

Situácia ovplyvní aj iné letiská s letmi smerujúcimi do Amsterdamu. Schiphol totiž bude môcť dopoludnia prijímať len desať prichádzajúcich letov za hodinu vzhľadom na to, že prioritu dostane veľký počet lietadiel čakajúcich na odlet, uviedol hovorca.

 

Schiphol je tretím najrušnejším európskym letiskom podľa počtu odbavených cestujúcich - po londýnskom letisku Heathrow a parížskom letisku Charla de Gaulla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona