Vynútená zmena v tíme SR! Kozáčik musel pre zdravotné problémy opustiť mužstvo, Hamšík túži prelomiť sériu

NETKY.SK • 31 August 2017, 19:23 • 2 min
Vynútená zmena v tíme SR! Kozáčik musel pre zdravotné problémy opustiť mužstvo, Hamšík túži prelomiť sériu

ŠAMORÍN - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák sa pred najbližšími súbojmi proti Slovinsk a Anglicku v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska musí zaobísť bez 33-ročného brankára Matúša Kozáčika. Gólman českej Plzne totiž má zdravotné problémy a už opustil A-tím SR, nahradí ho Ján Novota z maďarského Debrecína.

slovakia

left justify in out

"Keď Matúš v pondelok prišiel na zraz, vyzeralo to, že má problémy s operovaným kolenom. Po vyšetrení magnetickou rezonanciou sa však objavili nové skutočnosti, že príčina je vlastne na úrovni chrbtice a nie na úrovni kolena. Momentálne nemôže ísť do plnej záťaže. Musí byť päť dní bez fyzickej aktivity, a preto ho uvoľňujeme zo zrazu," uviedol lekár futbalovej reprezentácie SR Ján Baťalík.

"Matúš Kozáčik absolvoval v lete dve operácie pravého kolena. Pre toto zranenie vynechal aj júnový duel kvalifikácie MS vo Vilniuse proti Litve, v ktorom slovenskí futbalisti zvíťazili 2:1. Matúš robil maximum, aby mohol byť už v dvoch septembrových kvalifikačných súbojoch trénerovi národného tímu Jánovi Kozákovi k dispozícii. A tak sa aj stalo. Náš gólman prišiel na zraz potom, čo za Plzeň už v lige chytal. No našu výpravu musel dnes nechtiac opustiť," referuje web SFZ.

Matúša Kozáčika situácia veľmi mrzí, je z nej nešťastný. "Mrzí ma to, a veľmi. Tešil som sa, že som už v poriadku. Po dvojnásobnej operácii som sa chcel dostať rýchlo do kondície a zvýšil som teda záťaž. Po nej som pociťoval v posledných dňoch aj bolesť v driekovej krížovej oblasti, ktorá sa po záťaži stupňovala. Bol som stvrdnutý a neumožňovalo mi to plný rozsah pohybu. Po dohode s lekármi sme sa rozhodli, že budem mať zvýšenú rehabilitáciu, ale nakoľko sa necítim stopercentne istý, tak by som do zápasu nešiel," povedal rodák z Dolného Kubína Kozáčik.

Hlavný kouč Ján Kozák k Martinom Dúbravkovi a Martinovi Polačekovi donominoval Jána Novotu z VSC Debrecín. "Je nám to ľúto, že Matúš na základe zdravotných problémov musí opustiť tím. Urobil maximum pre to, aby sa na dvojzápas so Slovinskom a Anglickom zodpovedne pripravil. Bohužiaľ, jeho zdravotný stav mu to nedovolil. Na jeho miesto sme povolali Jána Novotu, ktorý sa k mužstvu pripojí vo štvrtok predpoludním," uviedol asistent trénera Kozáka Štefan Tarkovič.

 

So Slovincami nemajú Slováci priaznivú bilanciu. Vlani v októbri ťahali za kratší koniec povrazu, v Ľubľane prehrali 0:1. Predtým v kvalifikácii MS 2010 s týmto súperom tiež v dvoch súbojoch nedokázali bodovať. "Slovinci majú svoju silu, majú dobre organizované a kvalitné mužstvo. Vieme, že dali iba šesť gólov v kvalifikácii, ale stále majú obrovskú silu. Je to vyspelé mužstvo, proti ktorému sa nám nedarí, ale radi by sme ukázali opak," vyhlásil kormidelník SR, ktorého slová potvrdil aj kapitán mužstva Marek Hamšík: "Dá sa povedať, že Slovinci sú akýmsi čiernym koňom. Je načase, aby sme prelomili nepriaznivé výsledky proti nim a zvíťazili."

 

Slovensko má momentálne pred svojím piatkovým súperom náskok jeden bod, v tabuľke by zostalo na druhom mieste aj v prípade remízy. To si však Kozák nepripúšťa.

 

"Vo futbale to býva tak, že niekedy človek plánuje, ale skončí to inak. Vo futbale sa špekulovať neoplatí. Domáce prostredie nám velí zvíťaziť," uviedol 63-ročný kouč, ktorý je rád, že má v kádri aj mladých hráčov z 21-ky.

 

"Je dobré, že môžem nominovať toľkých hráčov z tejto kategórie. Som rád, že sú medzi nami, ukazujú potenciál. Ale potrebujú čas. Sú však perspektívni a pánboh zaplať za nich."

 

Cestu za tromi bodmi by mali slovenským futbalistom vydláždiť aj fanúšikovia, v Trnave hlásia pred piatkovým duelom vypredané. "Som rád, že si fanúšikovia našli opäť cestu na štadión. Vždy sme proti Slovincom prehrávali, takže si želám, aby sme prvý gól konečne strelili my. A to aj s podporou fanúšikov," dodal na záver Marek Hamšík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies