Výnosy z gréckych dlhopisov sa zvýšili

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 12:28 • 2 min
Výnosy z gréckych dlhopisov sa zvýšili

LONDÝN - Výnosy z gréckych štátnych dlhopisov v pondelok stúpli, keďže ministri financií eurozóny sa stretli, aby diskutovali o poskytnutí finančnej hotovosti Aténam výmenou za reformy. Grécko totiž čaká séria veľkých splátok dlhov.

slovakia

left justify in out

Výnosy z dvojročných gréckych dlhopisov vzrástli o 35 bázických bodov na úroveň 20,86 % a výnosy z desaťročných štátnych cenných papierov sa tiež mierne zvýšili, a to na 10,79 %.


Vysokopostavený predstaviteľ eurozóny pre agentúru Reuters uviedol, že Atény majú dostatok peňazí na to, aby v utorok uhradili splátku dlhu Medzinárodnému menovému fondu (MMF) v sume 750 mil. eur. Ide o prvú veľkú splátku Atén. Ak však Grécko nedokáže dosiahnuť dohodu o uvoľnení 7,2 mld. eur z fondov núdzovej pomoci, pravdepodobne pre neho bude ťažké uhradiť ďalšiu splátku MMF v sume 1,5 mld. eur v júni a splátku 3 mld. eur Európskej centrálnej banke v júli.


Nervozita investorov v súvislosti so situáciou Grécka v pondelok negatívne ovplyvnila aj dlhopisy iných členských krajín eurozóny s nízkym ratingom záväzkov. Výnosy z talianskych a španielskych dlhopisov stúpli o 5 bázických bodov na 1,73 % a výnosy z vládnych dlhopisov Portugalska sa zvýšili o 3 bázické body na úroveň 2,33 %.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies