Výnosy z dlhopisov krajín eurozóny sa znížili

NETKY.SK • 22 September 2015, 12:32 • 2 min
Výnosy z dlhopisov krajín eurozóny sa znížili

LONDÝN - Výnosy z dlhopisov členských krajín eurozóny sa v utorok znížili v reakcii na to, že predstavitelia Európskej centrálnej banky (ECB) naznačili svoju pripravenosť upravovať alebo rozširovať stimulačný program, ak to bude odôvodnené pre turbulencie na trhu.

slovakia

left justify in out

Hlavný ekonóm ECB Peter Praet konštatoval, že riziká svetovej ekonomiky "sa významne zvýšili". Člen Rady guvernérov ECB Ewald Nowotny uviedol, že úrokové sadzby v eurozóne zostanú na nízkej úrovni dovtedy, kým bude hospodársky rast slabý.


Výnosy z desaťročných nemeckých vládnych dlhopisov v utorok oslabili o 2 bázické body na úroveň 0,67 %. Výnosy zo španielskych, talianskych a portugalských štátnych cenných papierov klesli o 2 až 3 bázické body, a to na úroveň 1,98 %, 1,78 %, respektíve 2,56 %. Vyjadrenia predstaviteľov ECB prišli po tom, ako americký Federálny rezervný systém (Fed) predĺžil obdobie úrokov na takmer nulovej úrovni, keďže minulý týždeň sadzby nezdvihol.


Niektorým analytikom sa zdá, že americká ekonomika je dostatočne silná na to, aby sa tým odôvodnilo zvýšenie úrokov. Avšak spomalenie hospodárskeho rastu Číny a pokles cien ropy, ktorý poškodzuje výhľad inflácie, viedli k rozhodnutiu odložiť zvýšenie

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies