Výnos zo Dňa narcisov bol najvyšší v histórii

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 13:28 • 2 min
Výnos zo Dňa narcisov bol najvyšší v histórii

BRATISLAVA - Výnos jubilejného 20. ročníka celoslovenskej finančnej zbierky na podporu onkologických pacientov a ich rodín s názvom Deň narcisov bol najvyšší v histórii tejto zbierky. Dobrovoľníci vyzbierali v uliciach slovenských miest a obcí 1 043 789 eur. Najviac peňazí, 172 900 eur, vyzbierali v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Zbierka Deň narcisov mala bezproblémový priebeh. Nezaznamenali sme žiadne informácie o podvodných či podozrivých dobrovoľníkoch s pokladničkami. V porovnaní s minulým ročníkom vyšlo aj počasie," zhodnotila Liga proti rakovine Deň narcisov, ktorý sa tento rok konal v piatok 15. apríla.

 

Vyzbierané financie rozdelí Liga proti rakovine na projekty, ktorými priamo poskytuje služby a pomáha tým, ktorí bojujú s rakovinou. Nemocnice, hospice, občianske združenia či neziskové organizácie môžu financie pridelené zo zbierky použiť napríklad na bezplatné rehabilitačné pobyty, finančné zabezpečenie táborov pre detských onkologických pacientov, služby psychológov a psychoterapeutov po celom Slovensku, na jednorazovú finančnú pomoc pre onkologických pacientov v hmotnej núdzi. Tento rok podporí Liga proti rakovine sumou 100-tisíc eur nový projekt pre detskú onkológiu s názvom Denná klinika ambulantne podávanej chemoterapie. "Takmer 400 onkologických pacientov tento rok už využilo možnosť zrelaxovať fyzicky aj psychicky na bezplatných týždňových pobytoch organizovaných a plne hradených Ligou proti rakovine. Novinkou pre tento rok bude pobyt pre celé rodiny, kde je onkologickým pacientom jeden z rodičov," uvádza vo vyhlásení Liga proti rakovine.

 

Za 19 rokov vďaka Dňu narcisov nakúpili polohovateľné postele, antidekubitné matrace, odsávačky, tlakomery či rôzne iné pomôcky a zariadenia nevyhnuté pre každodennú zdravotnú starostlivosť. Vďaka Dňu narcisov vybudovali na Slovensku tri centrá pomoci poskytujúce denné služby a programy onkologickým pacientom, zabezpečili možnosť ubytovania v Bratislave a v Košiciach rodinám s hospitalizovaným dieťaťom. Tisíce pacientov môže využívať bezplatnú psychologickú pomoc. Výnos zbierky tiež slúži na financovanie táborov pre detských onkologických pacientov a na fungovanie mobilného hospicu na východnom Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona