Vynášanie volebných lístkov majú ustrážiť predsedovia komisii

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 14:42 • 2 min
Vynášanie volebných lístkov majú ustrážiť predsedovia komisii

BRATISLAVA - Vynášaniu nepoužitých volebných lístkov z volebných miestností majú podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara zamedziť v prvom rade predsedovia volebných komisii.

slovakia

left justify in out

"Predseda volebnej komisie je zodpovedný za to, aby bol poriadok vo volebnej miestnosti a dodržiaval sa zákon. Pokiaľ si nebude vedieť pomôcť pri náprave protiprávneho stavu, môže sa obrátiť aj na políciu," odpovedal dnes na otázku novinárov, ako chce polícia zamedziť páchaniu tohto priestupku.

 

"My budeme nastupovať a začínať výkon právomocí v okamihu, keď budeme o to v zmysle zákona požiadaní a keď bude treba zamedziť protiprávnej činnosti. V súvislosti s lístkami tam je zodpovednosť v prvom rade predsedu komisie," dodal Gašpar.


Sobotné voľby do Národnej rady SR sa riadia novou volebnou legislatívou a jednou z noviniek je, že voliči si po hlasovaní nesmú nechať nepoužité hlasovacie lístky. Ak by si ich nechali, bol by to priestupok, za ktorý je pokuta 33 eur. Dôvodom zavedenia pokuty je ochrana voliča pred nátlakom a pokusmi o volebnú korupciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies