Vynálezcu AK-47 Michaila Kalašnikova opäť hospitalizovali

NETKY.SK • 18 November 2013, 10:02 • 2 min
Vynálezcu AK-47 Michaila Kalašnikova opäť hospitalizovali

MOSKVA - Už 94-ročného konštruktéra útočnej pušky AK-47 Michaila Kalašnikova v nedeľu večer opäť hospitalizovali. Informovalo o tom dnes ministerstvo zdravotníctva oblasti Udmurtija, na ktoré sa odvolala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kalašnikova previezli do štátneho kardiologického centra v sibírskom meste Iževsk a momentálne sa nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti. 

"Vykonávame všetky nevyhnutné úkony, aby sme ho čo najskôr postavili na nohy" uviedol minister zdravotníctva oblasti Udmurtija Vladimir Muzlov. "Michailovi Timofejevičovi sa dnes dostane všetka zdravotnícka starostlivosť, ktorú potrebuje," dodal pre agentúru RIA Novosti Muzlov. Michaila Kalašnikova trápia zdravotné problémy už dlhšie. V júni ho hospitalizovali na kardiologickej klinike v Moskve, kde mu implantovali kardiostimulátor. 

Karabína AK-47 je považovaná za najnebezpečnejšiu zbraň v dejinách - nijakou inou puškou neprišlo o život toľko ľudí. Zvečnili ju aj na národnej vlajke Mozambiku a v štátnom znaku ostrovného štátu Východný Timor.

Kalašnikov dostal za svoj vynález vysoké ocenenie, ale údajne žiadne finančné ohodnotenie. Ešte ako 80-ročný pracoval vo funkcii hlavného konštruktéra v iževskom závode IŽMAŠ, vyrábajúcom AK-47. Do práce chodil štyri razy za týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies