Vynálezca Madsen sa neodvolá voči doživotnému trestu na najvyššom súde

NETKY.SK • 8 Október 2018, 16:35 • 2 min
Vynálezca Madsen sa neodvolá voči doživotnému trestu na najvyššom súde

KODAŇ - Dánsky vynálezca Peter Madsen nepodá odvolanie na najvyšší súd voči doživotnému trestu za vlaňajšiu vraždu švédskej novinárky Kim Wallovej na palube svojej ponorky.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na jeho obhajkyňu Betinu Haldovú Engmarkovú. Podľa jej slov chce Madsen už celú kauzu ukončiť a zároveň dosiahnuť zlepšenie svojich väzenských podmienok. Vyjadrenie obhajkyne znamená, že ostáva v platnosti doživotný trest, ktorý potvrdil mestský súd v Kodani 26. septembra.

 

Vrahovi novinárky Madsenovi po útoku spoluväzňa povolili zmenu väzníc

 

Madsen (47) popiera vraždu Wallovej a vyhlasuje, že v ponorke zomrela nešťastnou náhodou. Priznal sa však, že časti jej tela hodil do Baltského mora.

 

Vynálezcu Madsena uznal mestský súd v Kodani 25. apríla za vinného z vraždy, sexuálneho útoku a rozštvrtenia Wallovej (30). Súd dospel k jednomyseľnému záveru, že Madsen vlákal novinárku na svoju amatérsky zhotovenú ponorku s prísľubom, že jej dá interview.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies