Prezident vymenoval ôsmich rektorov vysokých škôl

NETKY.SK • 18 Január 2011, 08:00 • 2 min
Prezident vymenoval ôsmich rektorov vysokých škôl

Prezident vymenoval ôsmich rektorov vysokých škôl

slovakia

left justify in out

img

Osem rektorov štyroch verejných vysokých škôl (VŠ), jednej štátnej a troch súkromných VŠ vymenoval dnes prezident SR Ivan Gašparovič.
Dekrét si prevzali Lev Bukovský z Vysokej školy medzinárodného podnikania ISM Slovakia v Prešove, Václav Krajník z Akadémie Policajného zboru v Bratislave, Vladimír Krčméry z Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave, Marián Mesároš z Vysokej školy bezpečnostného manažérstva v Košiciach, Karol Mičieta z Univerzity Komenského v Bratislave, Emil Pilipčinec z Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Rudolf Sivák z Ekonomickej univerzity v Bratislave a Stanislav Stankoci z Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave.
Rudolf Sivák či Emil Pilipčinec budú zastávať post rektora už druhé funkčné obdobie.
"Inštitúcie, na čele ktorých budete stáť, právom očakávajú, že zostanete verní svojmu progresívnemu mysleniu. Sami najlepšie viete, koľko nasadenia funkcia rektora vyžaduje," adresoval prezident v príhovore. Téma vysoké školstvo je podľa neho "nekonečné množstvo otvorených problémov, potrieb, úloh, ťažkostí".
Novovymenovaní rektori nastúpia na svoje posty vo februári 2011, šéfovať škole budú štyri roky. Riadiť školu môžu najviac dve funkčné obdobia za sebou.
Nového rektora si doteraz nezvolili na Slovenskej technickej univerzite (STU) v Bratislave. Akademický senát STU, ktorému sa ani na druhý pokus nepodarilo 13. decembra zvoliť nového rektora, vyhlásil nové voľby na 14. februára.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona