Vymenia šéfa protikorupčných policajtov

NETKY.SK • 5 August 2010, 07:19 • 2 min
Vymenia šéfa protikorupčných policajtov

Vymenia šéfa protikorupčných policajtov

slovakia

left justify in out

Policajný prezident Jaroslav Spišiak a minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) posúvajú svoje figúrky. Najnovšie sa hovorí o odchode šéfa protikorupčných policajtov, generála Tibora Gašpara. Píše dnes portál čas.sk.
      Súčasný šéf protikorupčných policajtov Gašpar by mal odísť na Ukrajinu. Túto funkciu zastáva od roku 2005. Podľa zdroja Nového Času začiatkom septembra by mal Gašpara nahradiť Štefan Poláček, ktorý bol kedysi vedúcim protikorupčného odboru v Nitre, potom šéfoval okresnému policajnému riaditeľstvu v Galante, napokon odišiel z polície.
      "Nevyjadrujem sa," povedal pre Čas.sk generál Tibor Gašpar, ktorý by sa podľa tohto zdroja mal stať policajným pridelencom práve na Ukrajine a vystriedať na tomto poste Jána Vaľu. Vaľo je už prvým policajným viceprezidentom. Ešte v čase, keď bol policajným viceprezidentom Spišiak, aj po tom, čo ho vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) odvolal, šéfoval Vaľo Úradu boja proti organizovanej kriminalite. Z funkcie odišiel v apríli 2008 po tom, čo prokuratúra zastavila trestné stíhanie podnikateľa Ladislava Reháka a advokáta Ernesta Valka v kauze podozrenia z vydierania účtovníčky. Vaľo sa stal policajným pridelencom na Ukrajine.
      Tibor Gašpar je po bývalom policajnom prezidentovi Jánovi Packovi a bývalom viceprezidentovi Stanislavovi Jankovičovi ďalším generálom, ktorý počas vládnutia súčasnej koalície odchádza z riadiacej funkcie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies