Výmena väzňov s Islamským štátom zatiaľ neprebehla

NETKY.SK • 30 Január 2015, 16:52 • 2 min
Výmena väzňov s Islamským štátom zatiaľ neprebehla

AMMÁN/TOKIO - Osud príslušníka jordánskeho vojenského letectva a japonského novinára Kendžiho Gotu, ktorých zadržiavajú povstalci zo skupiny Islamský štát (IŠ), zatiaľ nie je známy.

slovakia

left justify in out

Novinárom to v piatok povedal hovorca jordánskej armády Mamdúh al-Amerí s tým, že vláda pracuje na zistení podrobností. Rovnako sa vyjadril aj hovorca japonskej vlády Jošihide Suga, podľa ktorého Tokio zatiaľ nemá žiadne správy, no verí, že zadržiavaní sú v poriadku. IŠ predĺžil lehotu na výmenu Gotu a Muáda al-Kasásbiho za irackú teroristku zadržiavanú v Jordánsku Sádžidu ar-Rišávíovú do štvrtka večera. Pôvodné ultimátum trvalo do stredajšieho popoludnia. Jordánsko zatiaľ ar-Rišavíovú neprepustilo a podľa al-Amerího tak urobí až keď dostane záruky, že rukojemníci sú stále nažive.

 

Islamský štát sa vyhráža, že spolu s al-Kasásbim zabije aj Gotu, za ktorého pôvodne spolu s druhým Japoncom Harunom Jukawom požadovali výkupné 200 miliónov dolárov. Jukawu už islamisti popravili. Skupina ovládajúca veľkú časť Sýrie a Iraku chce výmenu uskutočniť na tureckých hraniciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies