Výmena stráží pred Buckinghamským palácom sa bude konať vo fixných dňoch

NETKY.SK • 5 Január 2017, 14:21 • 2 min
Výmena stráží pred Buckinghamským palácom sa bude konať vo fixných dňoch

LONDÝN - Londýnsky Buckinghamský palác zmení jednu zo svojich najdlhších tradícií; výmena čestnej stráže sa bude konať v jesennom a zimnom období v pevne stanovené dni. Opatrenie je podnietené obavami po nedávnom krvavom teroristickom útoku na vianočných trhoch v Berlíne.

slovakia

left justify in out

Turistami obľúbená vojenská procedúra pred sídlom britskej kráľovnej, ktorá sa zvyčajne koná každý druhý deň od augusta do marca, bude teraz v danom období realizovaná v stanovené dni - konkrétne v pondelok, stredu, piatok a nedeľu, informoval dnes denník The Guardian. Posunie sa aj čas výmeny, a to z 11.30 h na 11.00 h.

 

Tisícky turistov každoročne smerujú k Buckinghamskému palácu, aby uvideli vojakov v červených uniformách a kožušinových čapiciach, ako pochodujú za zvukov vojenskej kapely. Rituál patrí k najpopulárnejším atrakciám Londýna.

 

Hrozba terorizmu je v Británii momentálne "vážna", čo značí vysokú pravdepodobnosť útoku. Zmeny v jesennom a zimnom programe výmeny stráží začnú platiť 16. januára. Zavedenie fixných dní a skoršieho času má zmierniť narušenie dopravy pri uzávierkach ciest v okolí Buckinghamského paláca, ktoré tvoria súčasť bezpečnostných opatrení prijatých po decembrovom útoku v Berlíne.

 

Bezpečnosť sídla britskej panovníčky bude posilnená i rozmiestnením bariér, ktoré majú zabrániť prípadnému prieniku útočiaceho vozidla.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona