Výluku v úseku Žilina - Vrútky ukončia 29. augusta

NETKY.SK • 22 August 2014, 11:26 • 2 min
Výluku v úseku Žilina - Vrútky ukončia 29. augusta

BRATISLAVA - Výluku v osobnej doprave medzi Žilinou a Vrútkami ukončia 29. augusta o 20:00, informujú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) a Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

slovakia

left justify in out

Ako povedala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková, výrazné obmedzenie vlakovej dopravy trvá od apríla tohto roku. "Dôvodom je komplexná rekonštrukcia železničného zvršku koľaje č. 1 a 2, nevyhnutné úpravy trakčného vedenia, zabezpečovacieho zariadenia, káblových vedení, mostov, priepustov, tunelov a nástupíšť," vysvetlila. Po skončení prác budú môcť vlaky jazdiť cez úsek rýchlejšie.

Pôvodný termín ukončenia výluky 26. august posunuli o tri dni, keďže do harmonogramu prác zasiahlo mimoriadne nepriaznivé počasie. "ŽSR však všetky práce v danom úseku dokončia tak, aby zrekonštruovaná trať bola k dispozícii cestujúcej verejnosti bez obmedzení počas cestovania v súvislosti so začiatkom školského roka 2014/2015," doplnila hovorkyňa železníc. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona