Výluka predo dvermi, kluby ani hráči nemienia ustúpiť

NETKY.SK • 14 September 2012, 07:13 • 2 min
Výluka predo dvermi, kluby ani hráči nemienia ustúpiť

Výluka predo dvermi, kluby ani hráči nemienia ustúpiť - Hokej Zámorská NHL je na pokraji tretej výluky za posledných 18 rokov. Majitelia klubov ani hokejisti, združení v hráčskej asociácii (NHLPA), nemienia ustúpiť zo svojich požiadaviek v rámci rokovaní

slovakia

left justify in out

img

Zámorská NHL je na pokraji tretej výluky za posledných 18 rokov. Majitelia klubov ani hokejisti, združení v hráčskej asociácii (NHLPA), nemienia ustúpiť zo svojich požiadaviek v rámci rokovaní o novej kolektívnej dohode. Pôvodná vyprší už v sobotu a komisár NHL Gary Bettman vyhlásil, že v prípade neuzavretia novej zmluvy sezóna 2012/13 nezačne v riadnom termíne 11. októbra.
      Bettman má podľa jeho slov podporu všetkých 30 klubov. "Nie sme pripravení otvoriť novú sezónu dovtedy, kým sa neprijme nová kolektívna dohoda. Kým sa tak nestane, nepohneme sa ďalej, odmietame status quo," uviedol počas stredajšej tlačovej konferencie. "Platí, že v prípade vyhlásenia lockoutu stiahneme zo stola našu poslednú ponuku," dodal.
      Hlavným problémom medzi oboma stranami je spôsob prerozdelenia tržieb vo výške 3,3 miliardy dolárov. Majitelia klubov v prvom návrhu žiadali zníženie hráčskeho podielu z pôvodných 57 na 43 percent, posledný návrh hovorí o postupom znížení zo 49 na 47 percent v priebehu šiestich rokov. NHLPA trvá na 52,7 percentách, pôvodne žiadala 54,3 percent. Kluby žiadajú okresanie hráčskych príjmov napriek tomu, že najprestížnejšia hokejová liga na svete zaznamenala v uplynulej sezóne rekordné tržby.
      Šéf hráčskych odborov Donald Fehr pred odmietnutím posledného návrhu oboznámil s ponukou takmer 300 hráčov, vrátane hviezdneho útočníka Pittsburghu Penguins Sidneyho Crosbyho či slovenského kapitána Bostonu Bruins Zdena Cháru. "V rokovaniach sme nijako nepokročili. Hráči sa chcú skutočne dohodnúť, avšak za predpokladu, že dohoda bude spravodlivá a voči nim férová," vyhlásil.
      Hoci nie je naplánované žiadne ďalšie stretnutie zainteresovaných strán, Bettman i Fehr uviedli, že sú pripravení stretnúť sa kedykoľvek a kdekoľvek.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona