Výluka NBA zažehnaná, zrod najlukratívnejšej zmluvy

NETKY.SK • 15 December 2016, 09:10 • 2 min
Výluka NBA zažehnaná, zrod najlukratívnejšej zmluvy

MIAMI - Budúce leto nijaká výluka a žiadne hroziace problémy na dlhé roky dopredu. Zástupcovia NBA sa s basketbalistami predbežne dohodli na podmienkach najlukratívnejšej kolektívnej zmluvy v histórii ligy.

slovakia

left justify in out

Ratifikácia obsiahleho dokumentu zainteresovanými stranami by mala byť už len formalitou, aby dohoda vstúpila do platnosti na najbližších sedem rokov s možnosťou odstúpenia od nej pred poslednou sezónou. "Je to úžasné. Som nadšený, mám radosť aj za našich fanúšikov. Podarila sa skvelá vec," skonštatoval šéf hráčskej asociácie NBPA Chris Paul, rozohrávač Los Angeles Clippers. "Pre mňa je to úľava. Chcem hrať basketbal, nie sedieť doma," pridal sa líder Miami Heat Goran Dragič.

Súčasná kolektívna dohoda síce platí až do júna 2021, ale obe strany od nej hodlali odstúpiť. Čas vypovedať ju od roku 2017 mali do 15. decembra 2016. Kolektívna zmluva diktuje podmienky hráčskych zmlúv, transakcií, distribúcie príjmov, draftu či platový strop. Výluka sa NBA naposledy dotkla v roku 2011, základnú časť vtedy každému tímu skrátila z 82 na 66 zápasov. "Lockout" zasiahol ligu celkovo štyrikrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona