Vylúčenie Nečasovej z ODS je potvrdené: Vedenie sa bojí, že príde aj o Nečasa

NETKY.SK • 21 Február 2014, 16:19 • 2 min
Vylúčenie Nečasovej z ODS je potvrdené: Vedenie sa bojí, že príde aj o Nečasa

PRAHA - Miestne združenie ODS v Prahe 13 dnes potvrdilo vylúčenie manželky českého expremiéra Petra Nečasa Jany Nečasovej (predtým Nagyovej).

slovakia

left justify in out

Vedenie občianskych demokratov má teraz obavy, aby spoločne s manželkou neodišiel z ODS aj Nečas. Takéto obavy pripustil šéf senátorov ODS a člen grémia Jaroslav Kubera, na ktorého sa odvolal český spravodajský portál Novinky.cz.
      

Nečasová sa môže do 30 dní odvolať na celoštátnom zmierovacom výbore ODS, informovalo denník Právo tlačové oddelenie ODS.
      

Aj samotný predseda ODS Petr Fiala uviedol, že vylúčenie Nečasovej nepovažuje za šťastné, ale vedenie strany nemá šancu ovplyvniť rozhodnutie miestneho združenia. "Neurobili by sme nič, aj keby sa rozhodli prijať do strany pána Babiša," povedal Právu senátor Kubera. Dodal, že šéf ODS Fiala s Nečasom komunikuje.
      

Janu Nečasovú vylúčilo v polovici vlaňajšieho novembra miestne združenie ODS Praha Zličín kvôli tomu, že "neplnila povinnosti člena podľa stanov". Oblastná manažérka ODS Prahy 13 Věra Herzánová vysvetlila, že Nečasová povinnosti porušila tým, že nekomunikovala a neoznámila svoje aktuálne osobné údajne vrátane nového mena.
      

Krok miestneho združenia rozčúlil expredsedu strany Nečasa. Poukázal na to, že jeho manželka je nevinná, je obeťou politického procesu a má byť rešpektovaná prezumpcia neviny. Podľa jeho presvedčenia sa k vylúčeniu budú musieť vyjadriť aj vyššie stranícke orgány.
      

Už v novembri Nečas naznačil, že vylúčenie jeho manželky by mohlo znamenať jeho odchod zo strany. "Toto by som potom musel považovať za politický útok voči bývalému predsedovi ODS," povedal Nečas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies