Vyliečený Sapara je po 4 mesiacoch opäť v ligovom dueli, zdravotne sa cíti celkom dobre

NETKY.SK • 27 Február 2017, 15:19 • 2 min
Vyliečený Sapara je po 4 mesiacoch opäť v ligovom dueli, zdravotne sa cíti celkom dobre

BRATISLAVA 27. februára (SITA) - Slovenský futbalista a hráč MFK Ružomberok Marek Sapara chýbal pre zranenie v ligovom dueli viac ako štyri mesiace, naposledy sa predstavil 22. októbra 2016 v domácom zápase 13. kola proti Žiline.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný kreatívny stredopoliar (nar. 31. júla 1982) sa opäť dostal na trávnik v najvyššej súťaži v nedeľňajšom stretnutí 21. kola Fortuna ligy - doma proti Podbrezovej (0:0), keď v 86. min vystriedal Erika Daniela.

 

"Je vždy ťažké vracať sa po zranení. Nehral som celú zimnú prípravu, v nedeľu to bol môj prvý zápas od októbrového zranenia v stretnutí proti Žiline. Pre mňa je to náročné, ale som rád, že som naspäť. Dúfam, že mi zdravie vydrží a budem môcť pokračovať s mužstvom ďalej v tréningu, aby som sa dal čím skôr dokopy a mohol hrávať viac ako posledných desať či pätnásť minút," uviedol v rozhovore pre ružomberský klubový web Sapara, ktorého mrzela bezgólová remíza proti ŽP Šport:

 

"Myslím si, že na úvod jari v Zlatých Moravciach (výsledok 1:1, pozn.) sme podali lepší výkon, ale výsledok je ten istý. Nedáte gól, nevyhráte. V zápase s Podbrezovou sme mali o ten gól alebo aspoň pol gólu lepšie príležitosti, ale bohužiaľ, taký je futbal. Nepremenili sme obrovské šance v Zlatých Moravciach, teraz doma jednu minimálne tisícpercentnú, a preto strácame body."

MFK Ružomberok momentálne figuruje na 5. mieste v tabuľke Fortuna ligy, na štvrtú pozíciu Spartaka Trnava má iba dvojbodový odstup, vidina účasti na európskej klubovej scéne je stále reálna. "Navyše máme o zápas menej, v stredu absolvujeme na trávniku v Žiline dohrávku z jesene proti Michalovciam, ktorú treba zvládnuť. Myslím si, že potom by sme sa už mohli odraziť aj k lepším výsledkom. Je tu veľká šanca dostať sa do pohárovej Európy," poznamenal Marek Sapara. 

O tom, či bývalý 38-násobný slovenský reprezentant a autor 5 gólov v najcennejšom drese bude pokračovať vo futbalovej kariére aj po skončení jarnej časti sezóny 2016/2017, prioritne záleží na jeho zdravotnom stave. Ostatné roky si rodák z Ďurďošíka so zraneniami dosť vytrpel. "Vždy sa ma pýtajú, ako sa cítim, ako som na tom zdravotne. A čo im poviete? Buď som zranený a nemôžem hrať alebo som zdravý a snažím sa hrať to, čo mi dovolí telo. Momentálne sa zdravotne cítim celkom dobre. Po kondičnej stránke to samozrejme nie je v poriadku, ale pevne verím, že aj to časom príde," dodal Marek Sapara. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies