Výletná loď zachránila na mori 300 sýrskych utečencov

NETKY.SK • 25 September 2014, 16:07 • 2 min
Výletná loď zachránila na mori 300 sýrskych utečencov

NIKÓZIA - Výletná loď zachránila na mori 300 sýrskych utečencov, ktorých malá rybárska loď sa dostala do problémov na rozbúrenom mori pri južnom pobreží Cypru.

slovakia

left justify in out

Jej núdzový signál zachytila pobrežná stráž, ktorá požiadala výletnú loď Salamis Filoxenia, aby zmenila kurz a pomohla pri pátraní a záchrannej operácii, oznámilo dnes cyperské ministerstvo obrany.
     

"Všetkých 300 utečencov zobrali na palubu lode Salamis Filoxenia a sú v dobrom zdraví. Očakávame, že do večera dorazia do prístavu Limassol," uviedol jeho kapitán Jorgos Puros.
     

"Lekári a zdravotné sestry budú pripravené prezrieť a ošetriť migrantov, keď dorazia do prístavu," informoval. Migrantov premiestnia do kasární v blízkosti hlavného mesta Nikózie, uviedli úrady.
     

Loď s migrantmi, medzi ktorými bolo veľa žien a detí, vyplávala podľa ministerstva obrany zo Sýrie. Pobrežná stráž k nej vyslala výletnú loď Salamis Filoxenia a po dva svoje vrtuľníky a člny, keď zachytila jej volanie o pomoc.
     

Taliansko, Španielsko, Grécko a Cyprus sú pre utečencov z Ázie a Afriky hlavnými vstupnými bránami do Európskej únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona