Výletná loď sa po požiari v kotolni vrátila do Seattlu

NETKY.SK • 29 Jún 2014, 15:03 • 2 min
Výletná loď sa po požiari v kotolni vrátila do Seattlu

SEATTLE - Požiar v kotolni výletnej lode s takmer 3000 ľuďmi na palube spôsobil, že plavidlo sa muselo vrátiť do prístavu v severozápadnom americkom meste Seattle.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľov lodnej spoločnosti Holland America, ktorej plavidlo patrí.
      

Holland America uviedla, že na jej lodi Westerdam neutrpel pri sobotňajšom požiari zranenia žiaden pasažier ani člen posádky. 
      

"Malý oheň v jednej z kotolní" sa rozhorel po tom, čo loď vyplávala, ale rýchlo ho uhasili. Uviedla to dnes nadránom jedna z hovorkýň spoločnosti Holland America a dodala, že po uhasení plameňov prekontrolovala loď pobrežná stráž a povolila jej pokračovať v plavbe. 
      

Noviny Seattle Times informovali, že plamene sa rozhoreli v sobotu okolo 17.00 h miestneho času v Pugetovom zálive. Posádka oheň uhasila, ale o čosi neskôr sa rozhorel znova. Členovia posádky ho nakoniec úplne zlikvidovali. Evakuácia nebola potrebná.
      

Výletná loď Westerdam práve začínala sedemdňovú plavbu na Aljašku s 2086 pasažiermi a 798 členmi posádky, keď k požiaru došlo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies