Výletná loď MS Westerdam nakoniec zakotvila v Kambodži

NETKY.SK • 13 Február 2020, 11:38 • 2 min
Výletná loď MS Westerdam nakoniec zakotvila v Kambodži

BANGKOK - Loď MS Westerdam, ktorej pre obavy zo šírenia nového koronavírusu odmietli vstup do svojich prístavov viaceré ázijské krajiny, zakotvila v kambodžskom meste Sihanoukville.

slovakia

left justify in out

Konečne pevnina

V prístave podľa správy čakajú na vylodenie pasažierov výletnej lode okrem novinárov aj miestni obyvatelia s kyticami kvetov, členovia diplomatických zborov a kambodžskí zdravotníci."Už toľkokrát sme si mysleli, že pôjdeme domov a boli sme odmietnutí. Keď sme dnes ráno uvideli pevninu, bol to nádherný pohľad," uviedla pre Reuters prostredníctvom textovej správy pasažierka plavidla, Američanka Angela Jonesová.

 

img

 

Metropola Kambodže

Cestujúcich po vykonaní potrebných zdravotných previerok prevezú špeciálnymi  letmi do kambodžskej metropoly Phnom Penh, kde prestúpia na lety do svojich domovských krajín.

 

img

 

Slová vďaky

Povolenie na vylodenie pasažierov MS Westerdam v posledných dňoch odmietli vydať Thajsko, Japonsko, Taiwan, Guam aj Filipíny. Stalo sa tak napriek tomu, že na palube plavidla nebol zaznamenaný žiaden prípad nového koronavírusu. "Všetky povolenia sme už dostali a sme nesmierne vďační kambodžským predstaviteľom za ich dôveru a podporu," napísala ešte v stredu na svojej webovej stránke plavebná spoločnosť Holland America Line, ktorej loď patrí.

 

 

Cieľom bola Jokohama

Na výletnej lodi MS Westerdam sa podľa dostupných informácií nachádza 1455 pasažierov a 802 členov posádky. Pôvodným cieľom plavby bolo japonské mesto Jokohama, ktoré však plavidlo v obavách z koronavírusu odmietlo pustiť do dokov. 

 

 

Aj ďalšie plavidlo

Pri pobreží tohto mesta sa už od začiatku minulého týždňa nachádza v karanténe výletná loď Diamond Princess, na ktorej palube bolo potvrdených už viac než 218 prípadov nového koronavírusu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

『がんばれダイプリ』 客船好き🛳 そんなお船が毎日ニュースのトップに。 平常時ならば、こんな楽しいことはないが…。🛳 こんな時だからこそ敢えて…のpost。 頑張れ!ダイヤモンドプリンセス🛳 ・ 2019.秋 ハンマーヘッド入港時撮。 ・ Location : Yokohama_Japan ・ ・ #ダイヤモンドプリンセス #がんばれダイヤモンドプリンセス #新港埠頭 #横浜 #新型肺炎 #yokohama #新港ふ頭客船ターミナル #客船が好き #findyouryokohama #myyokohama #自称横浜観光大使 #みなとみらい線フォト散歩 #yokohamaphotoclub #japan_daytime_view #tokyocameraclub #instagramjapan #japan_of_insta #写真撮ってる人と繋がりたい #写真好きな人と繋がりたい #カメラ好きな人と繋がりたい #ファインダー越しの私の世界 #東京カメラ部 #world_greatshots #team_jp_ #その旅に物語を #love_all_sky #pashadelic #ptk_love #sorakataphoto #yokohamahammerhead

Príspevok, ktorý zdieľa oboh0202 (@oboh0202),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona