Vykrádanie záhradných chatiek majú na svedomí dvaja bratia, hrozia im dva roky za mrežami

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 14:48 • 2 min
Vykrádanie záhradných chatiek majú na svedomí dvaja bratia, hrozia im dva roky za mrežami

POPUDINSKÉ MOČIDLANY - Polícia objasnila prípady vykrádania chatiek vo vinohradníckej oblasti pri obci Popudinské Močidlany, ktoré trvali od roku 2014.

slovakia

left justify in out

Takmer dve desiatky prípadov krádeží majú na svedomí dvaja bratia z okresu Skalica - 20-ročný Štefan a 18-ročný Ján. Poväčšine spolu sa vkrádali do záhradných chatiek a brali všetko, čo potrebovali pre osobnú potrebu.

 

Niektoré z vecí použili a zahodili, niektoré z nich sa podarilo polícii zaistiť. "Najčastejšie to bolo drobné náradie, klince, medené káble, sekery, motyky, brána na rozrábanie zeminy, ale aj golfové loptičky, starší televízor a anténa," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

 

Starší z dvojice je okrem toho podozrivý, že najmenej štyri noci prespal v jednej z chatiek a potom si odniesol prikrývku na spanie s vankúšom, kávu s hrnčekom a cukrom a nezabudol si pribaliť i toaletný papier. Poškodením dverí a krádežami spôsobili majiteľom škody za niekoľko sto eur. Polícia ich obvinila vo všetkých prípadoch z prečinu krádeže vlámaním, za čo im hrozí strata slobody až na dva roky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies