Výkony s Bosnou prísľubom, Weiss: Zlepšila sa atmosféra

NETKY.SK • 11 September 2013, 10:30 • 2 min
Výkony s Bosnou prísľubom, Weiss: Zlepšila sa atmosféra

ŽILNA - V prvom polčase predviedli slovenskí futbalisti výkon z ríše snov a po góle Mareka Hamšíka viedli nad favorizovanou Bosnou Hercegovinou.

slovakia

left justify in out

Po zmene strán však súper patriaci do európskej špičky prepol na vyššie obrátky a dvoma gólmi otočil skóre zaujímavého žilinského súboja, po ktorom si udržal pozíciu lídra kvalifikačnej G-skupiny a postup na MS 2014 má vo vlastných rukách. Naopak, Slováci už ani teoreticky nemôžu obsadiť jedno z prvých dvoch miest v tabuľke a na africké dobrodružstvo brazílskym nenadviažu.

Nie je prehra ako prehra, tá utorňajšia v Žiline sa zrodila so cťou zverencov Jána Kozáka, ktorý po príchode k mužstvu vštepil hráčom svoju filozofiu a na ihrisku je vidieť výsledky jeho pôsobenia. "Atmosféra v reprezentácii je určite iná ako bola za trénerov Grigu a Hippa. Zmena priniesla všetkým novú chuť a teraz je reprezentácia naozaj o niečom inom," priznal krídelník Vladimír Weiss. Hráč gréckeho majstra Olympiakosu Pireus ocenil atmosféru, aj keď na žilinskom štadióne mali drvivú prevahu v hľadisku fanúšikovia súpera. Tí vykúpili zhruba 7-tisíc vstupeniek a mohli sa cítiť ako vo svojej obývačke, našťastie sa správali až na drobné incidenty priateľsky - počas slovenskej hymny tlieskali a po zápase sa spontánne tešili z víťazstva svojho tímu. Aspoň nebolo ticho: "Určite by sme si priali, aby sme hrali pred našimi divákmi. Ale som rád, že aspoň ich ľudia prišli a hrali sme pred vypredaným štadiónom." Weiss junior mohol krátko po zmene strán pridať druhý gól, no nebolo mu dopriate. "V prvom polčase sa nám darilo hrať našu hru, dali sme krásny gól. Potom som trafil žrď, veľká škoda, že mi to tam nepodalo. Po rohovom kope súper vyrovnal a potom prišla krásna strela Hajroviča, ktorá nás zabila," dodal Weiss.

Šance postúpiť na šampionát nestratili Slováci v druhom zápase s Bosnou, osudnými boli predošlé remízové zaváhania s Litvou a Lichtenštajnskom, či domáca prehra s Gréckom. Sedembodové manko na Bosnu a Grécku dve kolá pred koncom kvalifikácie znamená, že môžu skončiť najlepšie tretí. Cyklus uzavrú v októbri v Grécku (11.10.) a Lotyšsku (15.10.). "Nezostáva nám nič iné, len dohrať kvalifikáciu so cťou a pripraviť sa na ďalšiu. Čo nás môže tešiť je skutočnosť, že môžeme do budúcna stavať na výkonoch, ktoré sme predviedli v dvojzápase s Bosnou," myslí si kapitán Martin Škrtel, ktorý bol opäť pilierom zadných radov. Súperove hviezdy Edin Džeko a Vedad Ibiševič si "neškrtli", no presadili sa iní dvaja hráči - Bičakčič a striedajúci Izet Hajrovič. "Nemali sme sa čím prekvapiť, obe mužstvá sa dobre poznali z prvého zápasu v Zenici. Vedeli sme, čo asi budú hrať, no tam sa nám ich podarilo ubrániť a teraz nie," dodal legionár FC Liverpool, ktorého mrzelo, že domáce prostredie mali na slovenskej pôde hostia z Balkánu. "Našich fanúšikov som ani veľmi nevnímal, lebo boli v drvivej menšine. Je to smutné, ale zrejme je to odraz z atmosféry, ktorá vládla okolo nášho tímu v predchádzajúcich zápasoch. Bosniaci tu boli ako doma, nebol to príjemný pocit," priznal Škrtel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona