Výkonný výbor Slovenského zväzu džuda podporil kandidatúru Siekela na prezidenta SOV

NETKY.SK • 31 Október 2016, 10:13 • 2 min
Výkonný výbor Slovenského zväzu džuda podporil kandidatúru Siekela na prezidenta SOV

BRATISLAVA - Výkonný výbor Slovenského zväzu džuda (VV SZJ) navrhol Antona Siekela do funkcie prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV). Exekutíva mu v pondelok verejne vyjadrila jednomyseľnú podporu.

slovakia

left justify in out

Siekel v súčasnosti pôsobí na postoch predsedu Správnej rady Nadácie SOV a čestného prezidenta SZJ. "Anton Siekel má všetky predpoklady na to, aby vytvoril z SOV silnú a dôveryhodnú inštitúciu. Má bohaté skúsenosti z oblasti diplomacie či finančníctva a dlhodobo pôsobí v športovom prostredí. Jeho cieľom bolo vždy šport spájať a pomáhať mu. Výzva na jednotu v športových hnutiach je dnes mimoriadne aktuálna. Sme presvedčení, že Anton Siekel bude čestne a zodpovedne reprezentovať myšlienky olympizmu a pomôže slovenskému športu v jeho napredovaní a rozvoji," uviedol na oficiálnom webe predseda SZJ Ján Krišanda.

 

Siekel dlhodobo podporuje nielen džudo na Slovensku, ale aj ostatné športové federácie či jednotlivcov. "Často ide z jeho strany o cenné rady, finančnú podporu, pomoc pri organizovaní medzinárodných športových podujatí, ale aj o celkom nezištnú pomoc, ktorú si mimoriadne vážime," dodal Krišanda.

 

SZJ v spolupráci so Siekelom založil v roku 2009 Fond na podporu úspešných olympionikov, z ktorého sa vypláca mesačná renta úspešným džudistom. Nový kandidát na prezidenta SOV sa zaslúžil aj o vznik Projektu Tatami, teda podpory mládežníckeho džuda na Slovensku, či o vytvorenie medzinárodnej FPD Interligy, ktorej šiesty ročník práve prebieha a posledné tohtoročné kolo sa uskutoční 3. decembra v Banskej Bystrica. SZJ v spolupráci so Siekelom zorganizoval aj Bratislavský európsky pohár či tohtoročný kontinentálny šampionát v kategórii do 23 rokov. "Kandidatúra pána Siekela za prezidenta SOV našla veľkú podporu u nás, džudistov. Sme presvedčení, že dôverne pozná situáciu nielen v slovenskom a medzinárodnom džude, ale má výborné znalosti o športe a športovom prostredí ako na Slovensku, tak aj v zahraničí. Jeho práca, skúsenosti a rady, ktoré pomohli slovenskému džudu dosiahnuť medzinárodné uznanie, môže zúročiť aj ako prezident SOV," uvádza sa na webe SZJ.

 

O funkciu prezidenta SOV sa po Františkovi Chmelárovi uchádzajú aj šéflekár slovenského olympijského tímu Branislav Delej a predseda Slovenskej asociácie športu na školách Marian Majzlik.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona