Výkon gréckeho priemyslu sa prepadol najstrmšie za 10 mesiacov

NETKY.SK • 10 August 2015, 12:31 • 2 min
Výkon gréckeho priemyslu sa prepadol najstrmšie za 10 mesiacov

ATÉNY - Výkon gréckeho priemyslu aj v júni klesol, už druhý mesiac po sebe a najstrmšie za 10 mesiacov. Informovala o tom agentúra RTTNews na základe údajov, ktoré dnes zverejnil štatistický úrad Elstat.

slovakia

left justify in out

Presnejšie, priemyselná produkcia v Grécku upravená o počet pracovných dní sa v júni medziročne znížila o 4,5 % po májovom poklese o 4,3 %. To je najhorší výsledok od augusta 2014, keď sa grécky priemysel prepadol o 4,7 %.

Zo štatistík ďalej vyplýva, že produkcia výrobného sektora v júni klesla o 3,6 % a produkcia banských a ťažobných firiem sa znížila o 4,9 %, výroba elektriny sa prepadla o 8,2 % a vodárne znížili svoj výkon o 2,5 %.

 

V medzimesačnom porovnaní a po očistení od sezónnych vplyv sa priemyselná produkcia v Grécku v júni znížila o 0,2 %, ale na sezónne neupravenej báze vzrástla o 4,5 %, keďže máj mal menej pracovných dní.

Za prvých šesť mesiacov roka klesol výkon gréckeho priemyslu po úprave o sezónne faktory o 0,5 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies