Vykoľajený cisternový vlak provincii Quebec nemal v poriadku brzdy

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 07:16 • 2 min
Vykoľajený cisternový vlak provincii Quebec nemal v poriadku brzdy

QUEBEC - Cisternový vlak prevážajúci ropu, ktorý sa vykoľajil a následne vybuchol v kanadskom mestečku Lac-Mégantic, nemal v poriadku brzdy. Povedal to dnes hlavný vyšetrovateľ kanadského úradu pre bezpečnosť dopravy (TSB) Donald Ross, ktorého citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa Rossa nedostatočná brzdná sila mohla byť dôsledkom mechanických problémov s ručnými brzdami alebo toho, že ich niekto nesprávne použil. "Vlak, ktorý sa vykoľajil, nemal v poriadku brzdy. Treba použiť dostatočný počet bŕzd. Je potrebné preskúmať aj kvalitu bŕzd, ktoré mal," citovala Rossa agentúra AP.

Vlak so 72 cisternovými vagónmi, ktorý rušňovodič odstavil mimo mesto na kopci, sa 6. júla ráno z neznámej príčiny dal do pohybu. Vykoľajil sa v centre mestečka Lac-Mégantic, čo viedlo k sérii explózií a smrti približne 50 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies