Vykoľajenie vlaku v Kanade: Požiar sa pokúsili uhasiť pomocou výbušnín!

NETKY.SK • 11 Január 2014, 06:47 • 2 min
Vykoľajenie vlaku v Kanade: Požiar sa pokúsili uhasiť pomocou výbušnín!

PLASTER ROCK - Hovorca kanadských železníc Jim Feeny dnes oznámil, že pri pokuse o uhasenie rozsiahleho požiaru spôsobenom vlakovým nešťastím v utorok večer, prerazili výbušninou diery do troch cisternových vozňov vykoľajeného vlaku s ropou.

slovakia

left justify in out

Feeny dodal, že podľa predbežných údajov išiel tento postup podľa plánu, napísala agentúra AP.

Nákladný vlak so surovou ropou a propánom sa v utorok večer miestneho času vykoľajil v riedko osídlenej kanadskej provincii New Brunswick. Vozne začali horieť, okolité domy evakuovali, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

Sharon DeWittová, koordinátorka pre mimoriadne udalosti z blízkeho Plaster Rock, uviedla, že sa vykoľajilo len niekoľko vozňov. Domy v bezprostrednej blízkosti evakuovali.

Nákladný vlak s pravidelným grafikonom smeroval do Monctonu v strednej Kanade.

V júli zahynulo 47 ľudí v Lac-Mégantic v kanadskej provincii Quebec, keď sa vykoľajil vlak s ropou. V novembri sa v Alabame vykoľajil a explodoval vlak zo Severnej Dakoty. Nikto neprišiel o život, ale podľa odhadov uniklo 749.000 galónov ropy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies