Vykoľajenie vlaku si vyžiadalo najmenej dvoch mŕtvych

NETKY.SK • 8 Február 2014, 14:40 • 2 min
Vykoľajenie vlaku si vyžiadalo najmenej dvoch mŕtvych

DIGNE-LES-BAINS - Najmenej dvaja ľudia prišli v sobotu o život a sedem utrpelo zranenia pri vykoľajení sa vlaku vo francúzskych Alpách.

slovakia

left justify in out

Jedna osoba je zranená veľmi vážne. Nehoda sa stala tesne pred obedom pri meste Annot na trati medzi mestami Nice a Digne-les-Bains. Súprava dvoch vozňov viezla podľa televíznej stanice France 2 asi 34 pasažierov, väčšinou turistov. Podľa zatiaľ neoverených informácií o život prišiel ruský a britský turista. Predbežné zistenia hovoria, že nehodu spôsobili skaly padajúce na trať, do ktorých vlak narazil a vykoľajil sa. Zábery ukazujú jeden z vozňov nebezpečne visiaci zo svahu. Na miesto okamžite vyslali tri záchranné tímy a helikoptéru.

Za posledného pol roka ide už o druhé vážne železničné nešťastie vo Francúzsku. V júli minulého roku si vykoľajenie vlaku pri stanici Bretigny vyžiadalo šesť mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies