Vykoľajenie vlaku s ropou v americkej Virgínii: Pre obrovský požiar evakuovali dve dediny

NETKY.SK • 17 Február 2015, 08:13 • 2 min
Vykoľajenie vlaku s ropou v americkej Virgínii: Pre obrovský požiar evakuovali dve dediny

WASHINGTON - Cisternový vlak s nákladom surovej ropy v pondelok vykoľajil v americkom štáte Západná Virgínia, pričom jeden či dva vozne spadli do rieky Kanawha a najmenej 14 vozňov zachvátil obrovský požiar, ktorý si vynútil evakuáciu dvoch obcí. Informovali o tom tlačová agentúra AP a BBC.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia železničnej spoločnosti CSX nebol pri incidente nik zranený. K nehode došlo popoludní, o 13.30 h miestneho času (19.30 SEČ) neďaleko mestečka Montgomery. BBC citovala svedka, ktorý odhadol, že horí asi 800 metrov čiastočne zamrznutej rieky. Lawrence Messina zo oddelenia pre vojenské záležitosti a verejnú bezpečnosť povedal BBC, že z vozňa, ktorý sa zrútil do rieky, uniká ropa.

 

 

V Západnej Virgínii je v platnosti varovanie pred silnou zimnou búrkou, chvíľami sneží a miestami napadlo až 12 cm snehu. Nie je jasné, či sa na nehode vlaku podpísalo počasie. Dve lokomotívy a 109 cisternových vozňov viezli surovú ropu zo Severnej Dakoty (pri hraniciach s Kanadou) do mesta Yorktown vo Virgínii, na východnom pobreží USA. 

 

 


     

Vlak vykoľajil zo zatiaľ nezistených príčin na rovnom úseku.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies