Vykoľajenie pracovného stroja zablokovalo železničnú dopravu v Margecanoch

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 13:44 • 2 min
Vykoľajenie pracovného stroja zablokovalo železničnú dopravu v Margecanoch

KOŠICE – Pracovný stroj Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) sa vykoľajil dnes o 9.20 h v Margecanoch v okrese Gelnica.

slovakia

left justify in out

Z tohto dôvodu nemohli vlaky premávať do a ani z tamojšej stanice, čím bola znemožnená železničná doprava aj na hlavnej trati Bratislava – Košice.

 

"Železnice Slovenskej republiky upozorňujú cestujúcu verejnosť, že v dôsledku vykoľajenia pracovného stroja bola dopoludnia paralyzovaná železničná doprava v Margecanoch. Vlaky ešte aj v priebehu popoludnia budú mať meškanie, kým sa železničná doprava dostane do normálu," informovala TASR hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

 

Na mieste nehody zasahoval špeciálny žeriav, ktorému sa podarilo vykoľajený traťový stroj nakoľajiť. Prvá traťová koľaj bola sprevádzkovaná o 12.15 h. Okolo miesta nehody vlaky jazdia zníženou rýchlosťou.

 

"Na sprevádzkovaní druhej traťovej koľaje sa naďalej pracuje. ŽSR predpokladajú kompletné sprejazdnenie úseku v popoludňajších hodinách. Príčiny vykoľajenia sú predmetom vyšetrovania," dodala Pavliková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona