Vykoľajenie nákladného vlaku v Kanade spôsobila núdzová brzda

NETKY.SK • 23 Október 2013, 09:09 • 2 min
Vykoľajenie nákladného vlaku v Kanade spôsobila núdzová brzda

TORONTO - Vykoľajenie vlaku prevážajúceho ropu a propán-bután, ku ktorému došlo v júli v kanadskom Gainforde v provincii Alberta, spôsobila porucha rýchlobrzdy. Informovala o tom v noci nadnes agentúra Reuters s odvolaním sa na kanadský Úrad pre bezpečnosť dopravy (TBS).

slovakia

left justify in out

Úrad oznámil, že na vlaku s kombinovaným nákladom, patriacemu spoločnosti Canadian National Railway, došlo v obci Gainford k "nechcenému spusteniu rýchlobrzdy" a 13 vozňov s nebezpečným nákladom sa vykoľajilo. V dôsledku výbuchu a následného požiaru bolo nutné evakuovať 100 ľudí.

Prvé štyri vykoľajené vozne prevážali ropu, ktorá sa nevznietila, ale vozne prevážajúce skvapalnený ropný plyn (LPG) a propán-bután začali po výbuchu horieť.

"Posádka si všimla iskry a oheň. Žiadne zranenia neboli hlásené," uvádza sa v správe vyšetrovateľov. Nehoda znovu poukázala na problémovosť prepravy nebezpečných látok po železnici. V júli sa v meste Lac-Megantic v provincii Quebec pri najväčšom železničnom nešťastí v severnej Amerike za ostatných 20 rokov vykoľajil vlak prevážajúci ropné produkty. Pri nehode vtedy zahynulo 50 ľudí a desiatky ľudí utrpeli zranenia. Aj v tomto prípade zapríčinila nehodu porucha bŕzd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies