Vyjednávači EÚ pre brexit sa zišli na mimoriadnej schôdzi, podarí sa dospieť k dohode?

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 10:50 • 2 min
Vyjednávači EÚ pre brexit sa zišli na mimoriadnej schôdzi, podarí sa dospieť k dohode?

BRUSEL - Diplomati, ktorí zastupujú členské štáty Európskej únie (EÚ) na rokovaniach o brexite, sa v pondelok zišli v Bruseli na mimoriadnej schôdzi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Táto správa podporila špekulácie, že sa podarilo dosiahnuť predbežnú dohodu pred summitom EÚ koncom týždňa. "Mohlo by dôjsť k dohode," povedal vysoký diplomat EÚ, ktorý nechcel byť menovaný. Ďalší však bagatelizoval správy, že sa na víkendových rokovaniach s Britániou podarilo dosiahnuť pokrok v otázke dohody o prechodnom období po brexite.

 

Britský minister pre brexit David Davis sa stretne s hlavným vyjednávačom EÚ Michelom Barnierom v Bruseli krátko po 11. hodine SEČ. Obe strany sa snažia uzavrieť predbežnú dohodu pred summitom európskych lídrov vo štvrtok (22.3.)

 

img

Britský minister pre brexit David Davis

 

Európski diplomati sa stretnú ešte pred schôdzkou Barniera s Davisom. Niekoľko zdrojov z EÚ dnes uviedlo, že na intenzívnych víkendových rokovaniach, ktoré sa okrem iných bodov venovali aj vyriešeniu rozdielnych názorov na režim na írskych hraniciach, sa údajne dosiahol "dobrý pokrok".

 

img

Hlavný vyjednávač EÚ pre brexit Michel Barnier

 

Jeden z vysokopostavených európskych zdrojov, ktorý sa zúčastnil na diskusiách, však povedal, že tvrdenie, že sa dosiahla dohoda, je prehnané. Hovorcovia európskeho vyjednávača Barniera a britskej vlády sa odmietli k tomu vyjadriť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies