Vyjde špeciálna reedícia albumu Loaded od The Velvet Underground

NETKY.SK • 26 August 2015, 18:06 • 2 min
Vyjde špeciálna reedícia albumu Loaded od The Velvet Underground

BRATISLAVA - Fanúšikovia a fanúšičky už nefungujúcej americkej kapely The Velvet Underground sa môžu tešiť na reedíciu albumu Loaded (1970).

slovakia

left justify in out

Novinka ponúkne zremastrovanú stereo aj mono verziu štúdiovky, doteraz nevydané demá, alternatívne verzie piesní, zremastrovaný živák Live at Max's Kansas City (1972) a tiež doteraz nevydaný koncertný záznam z Filadelfie z roku 1970. Box set bude obsahovať dovedna šesť nosičov, z ktorých jedno bude DVD s tromi rôznymi mixmi albumu, a vyjde 30. októbra.

 


The Velvet Underground vznikli v roku 1964 v New Yorku. V kapele pôsobili osobnosti ako Lou Reed (gitara, spev), John Cale (viola, basgitara, klávesy), Maureen Tucker (bicie), Sterling Morrison (gitara) či Nico (spev). Kapela debutovala v roku 1967 albumom The Velvet Underground & Nico, ktorý je známy aj vďaka obalu s banánom od Andyho Warhola. Magazín Rolling Stone zaradil ich debut na 13. priečku v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias. Skupina má na konte tiež nahrávky ako White Light/White Heat (1968), The Velvet Underground (1969) či Squeeze (1973).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies