Vyjde reedícia trojalbumu How the West Was Won od Led Zeppelin

NETKY.SK • 26 Január 2018, 08:16 • 2 min
Vyjde reedícia trojalbumu How the West Was Won od Led Zeppelin

BRATISLAVA - Fanúšikovia a fanúšičky už nefungujúcej anglickej kapely Led Zeppelin sa môžu tešiť na reedíciu koncertného trojalbumu How the West Was Won (2003).

slovakia

left justify in out

Novinka sa dostane na trh 23. marca, pričom po prvý raz vyjde aj na vinyle. Super deluxe boxset ponúkne okrem iného tri CD, štyri vinylové platne, DVD či knihu plnú doteraz nevydaných fotografií kapely.

How the West Was Won pôvodne vyšiel v roku 2003. Na jeho príprave sa podieľal aj gitarista Jimmy Page. Počin obsahuje záznamy skladieb z koncertov v L.A. Forum z 25. júna 1972 a v Long Beach Arene z 27. júna 1972.

Kapela Led Zeppelin vznikla v roku 1968 v Londýne, pričom pôvodne sa volala New Yardbirds. Tvorili ju spevák Robert Plant, spomínaný gitarista Jimmy Page, basgitarista a klávesák John Paul Jones a bubeník John Bonham. Status superhviezd a následne i legiend im definitívne zabezpečila mimoriadne úspešná štvrtá štúdiová nahrávka, ktorej nedali žiadny názov a zvyčajne sa označuje ako Led Zeppelin IV (1971). Z nej pochádza aj pieseň Stairway To Heaven, ktorá je jednou z najznámejších skladieb skupiny.

 

Všetky štúdiovky Led Zeppelin okrem prvej, eponymnej z roku 1969 a poslednej (Coda, 1982) ovládli britský albumový rebríček a výborne sa im darilo aj v tom americkom. Rozpad jednej z najlepšie predávaných kapiel sveta prišiel v roku 1980 so smrťou bubeníka Bonhama. Zostávajúci členovia kapely následne rozbehli sólové kariéry. Niekoľkokrát sa však ešte stretli na pódiu, pričom za bubny sa i na zatiaľ poslednom koncerte v Londýne v roku 2007 posadil Bonhamov syn Jason. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ich označil za "najtvrdšiu kapelu všetkých čias a najvýznamnejšiu kapelu 70. rokov". V roku 1995 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona