Vyjde reedícia singla Boys That Sing kapely Viola Beach

NETKY.SK • 17 Február 2016, 11:50 • 2 min
Vyjde reedícia singla Boys That Sing kapely Viola Beach

LONDÝN - Anglické hudobné vydavateľstvo Communion Music vydá reedíciu už vypredaného vinylového singla Boys That Sing indierockovej kapely Viola Beach, ktorej členovia spoločne s manažérom zahynuli v sobotu 13. februára pri autonehode vo Švédsku. Výťažok z predaja venujú rodinám zosnulých. Singel sa dá objednať na webstránke vydavateľstva, pričom dostupný bude do 26. februára.

slovakia

left justify in out

K spomínanej tragickej nehode došlo v sobotu nadránom neďaleko Štokholmu, keď sa kapela vracala z vystúpenia na festivale Where is the Music?, ktoré bolo ich vôbec prvým koncertom mimo Veľkej Británie. Ich auto vo veľkej rýchlosti prerazilo dvoje bariér na zdvíhacom diaľničnom moste a následne padalo viac ako 25 metrov do vody. Stredná časť mosta bola v tom čase nadvihnutá, aby cez kanál pod ním mohla preplávať loď. V aute boli členovia kapely Kris Leonard (gitara, spev), River Reeves (gitara), Tomas Lowe (basgitara) a Jack Dakin (bicie) a ich manažér Craig Tarry, pričom všetci boli vo veku od 19 do 32 rokov. Ich telá krátko po nehode vylovili potápači. Vyšetrovatelia momentálne skúmajú vrak auta, aby zistili príčinu nehody.


Viola Beach vznikli v roku 2013 a vlani vydali debutový singel Swings & Waterslides, pričom vystúpili napríklad na festivaloch v Readingu a Leedsi. Na ich úmrtie na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zareagovali okrem iných frontman kapely Travis Fran Healy či Ross Jarman z The Cribs.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies