Vyjde reedícia prvého albumu kapely Ramones

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 09:02 • 2 min
Vyjde reedícia prvého albumu kapely Ramones

LOS ANGELES - Fanúšikovia a fanúšičky už nefungujúcej americkej punk-rockovej kapely Ramones sa môžu tešiť na reedíciu ich eponymnej debutovej štúdiovky z roku 1976. Ramones: 40th Anniversary Deluxe Edition, ktorá vyjde 29. júla pri príležitosti 40. výročia ich založenia, bude obsahovať tri CD a jednu vinylovú platňu.

slovakia

left justify in out

Okrem remastrovanej verzie spomínaného albumu novinka ponúkne aj alternatívne mixy, demo nahrávky či skladby, ktoré sa na album nedostali. Medzi nimi je napríklad aj nezverejnená verzia skladby Today Your Love Tomorrow The World. Jedno CD bude zase obsahovať záznamy živých vystúpení kapely z augusta 1976. Na platni sa budú nachádzať monoverzie skladieb z celej výročnej reedície. Na vznik reedície dohliadal Craig Leon, producent pôvodného albumu, ktorý k nej poskytol aj rozsiahle poznámky o nahrávaní. Tie vyjdú v knižke, ktorá bude k novinke pribalená a bude obsahovať aj esej o začiatkoch kapely od Mitchella Cohena a fotografie od Roberty Bayley.


Ramones fungovali v rokoch 1974 až 1996 a patria medzi najvplyvnejšie kapely všetkých čias. Od roku 1976 do júla 1995 vydali štrnásť štúdioviek, na konte majú tiež množstvo kompilácií, koncertných záznamov či singlov ako Blitzkrieg Bop, Sheena Is A Punk Rocker, Rockaway Beach, Do You Wanna Dance? alebo Rock 'n' Roll High School. Kapelu, v ktorej pôsobilo viacero hudobníkov, pričom všetci používali priezvisko Ramone, uviedli v roku 2002 do Rock'n'rollovej siene slávy. V roku 2011 dostala formácia Grammy za celoživotný prínos. Predvlani zomrel posledný žijúci pôvodný člen kapely Tommy Ramone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies