Vyjde reedícia albumu Uriah Heep Live

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 14:53 • 2 min
Vyjde reedícia albumu Uriah Heep Live

BRATISLAVA - Anglická rocková kapela Uriah Heep vydá reedíciu nahrávky Uriah Heep Live z roku 1973. Novinka sa dostane na trh 22. apríla v rámci Record Store Day na dvoch 180-gramových vinyloch. K dispozícii bude aj brožúra z turné formácie z roku 1973 obsahujúca tiež fotografie a rozhovory s členmi skupiny z obdobia nahrávania spomínanej koncertnej nahrávky. Päťdesiat kópií reedície albumu podpísal gitarista Mick Box.

slovakia

left justify in out

Muzikanti nahrali Uriah Heep Live 26. januára 1973 v Town Hall v Birminghame, pričom išlo o prvý živák kapely. Nahrávka sa v UK Charte dostala na trinástu priečku. Okrem spomínaného Boxa v kapele vtedy pôsobili aj David Byron (spev), Ken Hensley (klávesy), Gary Thain (basgitara) a Lee Kerslake (bicie). 

Uriah Heep sa dali dokopy v roku 1969 v Londýne. Na konte majú viac ako dve desiatky štúdioviek, medzi nimi sú napríklad Demons and Wizards (1972), The Magician's Birthday (1972), Sweet Freedom (1973), Wonderworld (1974), Return to Fantasy (1975), Conquest (1980) alebo Totally Driven (2015). Vydali tiež množstvo koncertných záznamov či kompilácií.

 

Medzi ich známe piesne patria napríklad Lady in Black, Easy Livin', The Wizard, Sweet Lorraine alebo Stealin'. Zostavu v súčasnosti tvoria okrem 69-ročného Micka Boxa aj Phil Lanzon (klávesy), Bernie Shaw (spev), Russell Gilbrook (bicie) a Davey Rimmer (basgitara). Kapela tento rok odohrá niekoľko koncertov v Českej republike, Rakúsku i na Ukrajine. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona