Vyjde reedícia albumu The Beatles at the Hollywood Bowl

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 17:04 • 2 min
Vyjde reedícia albumu The Beatles at the Hollywood Bowl

LONDÝN - Fanúšikovia a fanúšičky už nefungujúcej anglickej kapely The Beatles sa môžu tešiť na reedíciu albumu The Beatles at the Hollywood Bowl (1977). Novinka ponúkne koncertné záznamy piesní z rokov 1964 a 1965, vrátane štyroch doteraz nevydaných skladieb.

slovakia

left justify in out

Na mixe a masteringu pracovali v štúdiách Abbey Road Sam Okell a Giles Martin, syn zosnulého Georgea Martina, ktorý pracoval s legendárnou kapelou okrem iného aj na pôvodnej nahrávke.


Novinka sa dostane na trh 9. septembra na CD a v digitálnej forme, pričom vinyl si bude možné kúpiť od 18. novembra. Album bude obsahovať aj 24-stranový booklet, na ktorom sa podieľal aj slávny hudobný novinár David Fricke.


Tento rok 15. septembra bude mať v Londýne premiéru dokument The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years. O réžiu sa postaral Ron Howard. Snímka sa bude zameriavať na koncertné obdobie skupiny z rokov 1962 až 1966. Spolupracovali na nej aj niekdajší členovia formácie Paul McCartney a Ringo Starr, ale aj vdova po spevákovi a gitaristovi Johnovi Lennonovi Yoko Ono a vdova po gitaristovi Georgeovi Harrisonovi Olivia Harrison.


The Beatles vznikli v roku 1960 v Liverpoole a dodnes ich hudobní kritici považujú za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Vo Veľkej Británii nahrali a vydali dvanásť štúdiových albumov. Kapela má na konte desať prestížnych cien Grammy, vrátane Grammy za celoživotný prínos. Formácia získala aj Oscara, a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970.

 

V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako napríklad Please Please Me, Help!, Ticket to Ride, Yesterday, All You Need Is Love, Hey Jude, Come Together, A Hard Day's Night alebo And I Love Her. Johna Lennona zavraždil v roku 1980 v New Yorku Mark David Chapman a George Harrison v roku 2001 podľahol rakovine. Zvyšní členovia, Paul McCartney (basgitara, spev) a Ringo Starr (bicie) sú stále hudobne aktívni.

Tracklist reedície albumu The Beatles at the Hollywood Bowl:
01 Twist and Shout
02 She's A Woman
03 Dizzy, Miss Lizzy
04 Ticket to Ride
05 Can't Buy Me Love
06 Things We Said Today
07 Roll Over Beethoven
08 Boys
09 A Hard Day's Night
10 Help!
11 All My Loving
12 She Loves You
13 Long Tall Sally
14 You Can't Do That (doteraz nevydané)
15 I Want To Hold Your Hand (doteraz nevydané)
16 Everybody's Trying to Be My Baby (doteraz nevydané)
17 Baby's In Black (doteraz nevydané)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona