Vyjde prvý oficiálny živák festivalu Glastonbury

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 16:07 • 2 min
Vyjde prvý oficiálny živák festivalu Glastonbury

BRATISLAVA - Organizátori festivalu Glastonbury vydajú prvý živý album, na ktorom sa budú nachádzať skladby z vystúpení tohtoročných účinkujúcich, akými sú Coldplay, Muse či Foals.

slovakia

left justify in out

Kompilácia vznikne v spolupráci s medzinárodnou organizáciou Oxfam bojujúcou proti chudobe, ktorá sa venuje rozsiahlej kampani na pomoc vojnovým utečencom. Výťažok z predaja poputuje organizácii, pričom nahrávku venujú pamiatke nedávno zosnulej anglickej političky Joanne "Jo" Cox, ktorá sa angažovala v projektoch na pomoc utečencom.


Okrem menovaných interpretov prispejú po jednej skladbe tiež umelci ako Fatboy Slim, Sigur Rós, The Last Shadow Puppets, Chvrches, Wolf Alice, Laura Mvula, Jamie Lawson, John Grant, Jack Garratt, Two Door Cinema Club, The 1975, Editors a Years & Years. Očakáva sa, že účasť na projekte potvrdia aj ďalší tohtoroční účinkujúci. Živák s názvom Oxfam Presents: Stand As One - Live at Glastonbury 2016 si je možné predobjednať už teraz na oficiálnej webstránke festivalu. V digitálnej podobe sa dostane na trh 11. júla, pričom na CD vyjde 12. augusta.


Obľúbený festival, na ktorom sa okrem menovaných zúčastnia napríklad aj Adele, PJ Harvey, ZZ Top, New Order, Beck, Cyndi Lauper, Disclosure, Ellie Goulding alebo Earth Wind & Fire, sa bude konať od 22. do 26. júna neďaleko anglickej obce Pilton.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona