Vyjde kniha s kresbami nahého Iggyho Popa

NETKY.SK • 29 September 2016, 13:14 • 2 min
Vyjde kniha s kresbami nahého Iggyho Popa

BRATISLAVA - Priaznivci amerického speváka Iggyho Popa sa môžu tešiť na knihu Iggy Pop Life Class. Novinka vyjde 20. októbra a ponúkne kresby od 21 umelcov vo veku od 19 do 80 rokov, ktorým legendárny interpret tento rok pózoval nahý v New York Academy of Art. Publikácia bude mať 144 strán.

slovakia

left justify in out

Kresby vystavia v newyorskom Brooklyn Museum, kde si ich bude môcť verejnosť pozrieť od 4. novembra do 26. marca. Za projektom s názvom Iggy Pop Life Class stojí anglický umelec Jeremy Deller. "Telo Iggyho Popa je základom pre pochopenie rockovej hudby a jej miesta v americkej kultúre. Jeho telo už zažilo veľmi veľa a mali by sme ho zdokumentovať," uviedol Deller v oficiálnom vyhlásení.


Šesťdesiatdeväťročný Pop nemal s nahotou problémy ani v minulosti. Na pódiách sa objavuje prevažne od pol pása nahý a preslávil sa aj vďaka živelnému vystupovaniu, v dôsledku ktorého v mladosti utrpel počas koncertov viaceré zranenia.


Iggy Pop, vlastným menom James Newell Osterberg Jr., pôsobí na scéne od 60. rokov minulého storočia. Jeho kariéra je spätá s kapelou The Stooges, ktorú v roku 2010 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

 

Pop má na konte sólové nahrávky ako napríklad The Idiot (1977), Lust For Life (1977), Blah Blah Blah (1986), Brick By Brick (1990), American Caesar (1993), Beat 'Em Up (2001), Aprés (2012) alebo Post Pop Depression (2016). Medzi jeho najznámejšie sólové skladby patria Lust For Life, The Passenger, Nightclubbing, Real Wild Child (Wild One) či Candy.

 

Objavil sa v snímkach ako Mŕtvy muž (1995) či Káva a cigarety (2003). V minulosti úzko spolupracoval aj so zosnulým Davidom Bowiem.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona