Vyjde kniha fotografií Led Zeppelin Live Times

NETKY.SK • 2 December 2017, 12:48 • 2 min
Vyjde kniha fotografií Led Zeppelin Live Times

BRATISLAVA - Fanúšikovia a fanúšičky už nefungujúcej anglickej kapely Led Zeppelin sa môžu tešiť na novú knihu fotografií. Robert Ellis do novinky s názvom Led Zeppelin Live Times zaradil farebné aj čiernobiele zábery z koncertov legendárnej skupiny z rokov 1969 až 1979 vo Veľkej Británii, počnúc známym vystúpením v Royal Albert Hall až po koncerty v Knebworthe.

slovakia

left justify in out

Dvesto strán ponúkne viac ako 500 fotiek, pričom väčšina z nich sa doteraz nedostala na verejnosť. Knihu plánujú vydať koncom februára alebo začiatkom marca budúceho roka, pričom objednať si ju je možné len prostredníctvom webstránky www.repfoto.com, a to len do 31. januára.

Kapela Led Zeppelin vznikla v roku 1968 v Londýne, pričom pôvodne sa volala New Yardbirds. Tvorili ju spevák Robert Plant, gitarista Jimmy Page, basgitarista a klávesák John Paul Jones a bubeník John Bonham. Status superhviezd a následne i legiend im definitívne zabezpečila mimoriadne úspešná štvrtá štúdiová nahrávka, ktorej nedali žiadny názov a zvyčajne sa označuje ako Led Zeppelin IV (1971).

 

Z nej pochádza aj pieseň Stairway To Heaven, ktorá je jednou z najznámejších skladieb skupiny. Všetky štúdiovky Led Zeppelin okrem prvej, eponymnej z roku 1969 a poslednej (Coda, 1982) ovládli britský albumový rebríček a výborne sa im darilo aj v tom americkom. Rozpad jednej z najlepšie predávaných kapiel sveta prišiel v roku 1980 so smrťou bubeníka Bonhama. Zostávajúci členovia kapely následne rozbehli sólové kariéry. Niekoľkokrát sa však ešte stretli na pódiu, pričom za bubny sa i na zatiaľ poslednom koncerte v Londýne v roku 2007 posadil Bonhamov syn Jason. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ich označil za "najtvrdšiu kapelu všetkých čias a najvýznamnejšiu kapelu 70. rokov". V roku 1995 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies