Vyjde biografia kapely The Stooges

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 14:24 • 2 min
Vyjde biografia kapely The Stooges

BRATISLAVA - Fanúšikovia a fanúšičky americkej kapely The Stooges, známej aj ako Iggy and the Stooges, sa môžu tešiť na novú biografiu.

slovakia

left justify in out

Na knihe s názvom Total Chaos: The Story of The Stooges / As Told by Iggy Pop spolupracovali Jeff Gold a Johan Kugelberg, ktorí strávili dva dni v dome lídra kapely Iggyho Popa v Miami, kde im spevák rozprával o histórii formácie. Novinka sa bude zameriavať na kapelu od jej vzniku, cez zánik v 70. rokoch minulého storočia až po comeback v roku 2003.


"Bola to skutočne výnimočná česť sedieť s Iggym a rozobrať príbeh The Stooges. Je úžasný rozprávač, má výbornú pamäť, úžasný zmysel pre humor a nič neskrýva. The Stooges boli priekopníci, čo sa týka zvuku, vzhľadu a koncertov. Sú zakladateľmi punk rocku a ovplyvnili nespočetné množstvo tých, ktorí prišli po nich," uviedol v oficiálnom vyjadrení Jeff Gold.


Na knihe sa podieľali aj Johnny Marr, Joan Jett, Jon Savage, Ben Blackwell a Jack White. Total Chaos uvedie na trh vydavateľstvo Third Man Books, ktoré založil 40-ročný White. Dátum vydania publikácie zatiaľ nie je známy.


Kapela The Stooges vznikla v roku 1967. O dva roky neskôr vydali debutový, eponymný album, z ktorého pochádzajú aj skladby ako 1969, I Wanna Be Your Dog či No Fun. Album produkoval niekdajší člen už nefungujúcej skupiny The Velvet Underground John Cale. The Stooges o rok uviedli na trh druhý počin Fun House, na ktorom hrá aj zosnulý saxofonista Steve Mackay. Začiatkom februára 1973 vydali s gitaristom Jamesom Williamsonom album Raw Power, na ktorom sa podieľal aj David Bowie.

 

Nahrávku obsahujúcu skladby ako Search and Destroy, Gimme Danger, Raw Power či I Need Somebody zaradil americký dvojtýždenník Rolling Stone na 125. miesto rebríčka 500 najlepších albumov všetkých čias, pričom spomínaný Fun House zaradil medzi 40 najlepšími punkovými albumami všetkých čias na štvrtú priečku.

 

Kapela najmä pre problémy s drogami v roku 1974 ukončila činnosť. V roku 2003 sa však dali opäť dokopy, začali koncertovať a vydali albumy The Weirdness (2007) a Ready to Die (2013). Formáciu v roku 2010 uviedli do Rock 'n' rollovej siene slávy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies